De klimaatdoelstellingen van Deceuninck werden goedgekeurd door SBTi
SBTi-beoordeling
In 2022 legde Deceuninck zijn doelstellingen met betrekking tot het reduceren van broeikasgasemissies ter goedkeuring voor aan het SBTi. In september 2023 werd de SBTi-beoordeling voltooid. Het SBTi heeft de doelstellingen van Deceuninck op korte en lange termijn officieel goedgekeurd op basis van de criteria om de netto-emissie tot nul te herleiden. De klimaatdoelstellingen van het bedrijf zijn in lijn met de campagne “Business Ambition for 1.5°C”, die ernaar streeft om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken.
De goedgekeurde doelstellingen van Deceuninck
- Doelstellingen op korte termijn: De goedkeuring bevestigt het engagement van Deceuninck om de absolute broeikasgasemissies van scope 1 en 2 tegen 2030 met 60% te verminderen ten opzichte van basisjaar 2021. Deceuninck engageert zich ook om de broeikasgasemissies van scope 3 met 51,6% te verminderen per ton productie in dezelfde periode.
- Algemene doelstelling om de netto-emissie tot nul te herleiden: Deceuninck engageert zich om zijn broeikasgasemissies van scope 1, 2 en 3 tegen 2050 tot nul te herleiden.
Scope 1 verwijst naar de directe emissies van Deceunincks activiteiten wereldwijd. Scope 2 verwijst naar de aankoop van energie, in het geval van Deceuninck voornamelijk elektriciteit. Deceuninck rolt verschillende projecten uit om over te schakelen op hernieuwbare elektriciteit, om de elektrificatie te versnellen en om de energie-efficiëntie te verbeteren. Scope 3 verwijst naar emissies gegenereerd doorheen de waardeketen. Om de doelstellingen voor scope 3 te bereiken, gaat Deceuninck in dialoog met leveranciers om zich te verbinden tot decarbonisatiedoelstellingen, naast het versneld gebruik van gerecycleerde PVC in onze producten.
Over het Science Based Targets-initiatief
Het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is een wereldwijd orgaan dat bedrijven aanmoedigt ambitieuze doelstellingen te stellen om hun emissies te verminderen, in lijn met de meest recente klimaatwetenschap. Het initiatief is een samenwerking tussen het CDP, het United Nations Global Compact, het World Resources Institute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het is gericht op het stimuleren van bedrijven wereldwijd om hun uitstoot te halveren tegen 2030 en hun uitstoot tot nul te herleiden tegen 2050. Het initiatief beoordeelt en keurt de doelstellingen van bedrijven onafhankelijk goed.