Wilfra Concept & Creation: "Een uit de hand gelopen keukenproject"
Drie interieurtrends volgens Wilfra Concept & Creation
- Warme kleuren: van natuurlijke houttinten tot donker wengé of zwart fineer. Warme tinten passen bij elke interieurstijl.
- Houtaccenten: er is vandaag een veelheid aan interessante materialen, maar houten accenten zijn een blijver.
- Ga voor groen: een witte natuursteen met groene ader of andere groene accenten geven een ruimte extra karakter.
Wilfra Concept & Creation: van kastenbouw tot totaalrenovaties
“De naam Wilfra komt van mijn grootvader Willem Fraeye, die het bedrijf in 1956 heeft opgericht”, vertelt huidig zaakvoerder Dennis Fraeye.
“Als één van de eersten in Gent, maakte hij kasten voor ziekenhuizen en kloosters. Wilfra groeide al snel uit tot een toonaangevend maatwerkbedrijf in Gent en omstreken. Eind jaren ’80 stapte mijn vader Antoon Fraeye mee in de zaak en onder zijn impuls evolueerde Wilfra van keukenbouwer tot aanbieder van totaalinrichting. Wilfra Concept & Creation was geboren. Vier jaar terug namen mijn zus en ik de zaak over en opnieuw breidden de activiteiten zich uit. We verzorgen niet alleen het interieur, maar ook totaalrenovaties van woningen. We zijn het centrale aanspreekpunt voor de klant en nemen de volledige coördinatie voor onze rekening.”
Eén aanspreekpunt, één gezicht
Ze doen dit uiteraard niet alleen en doen waar nodig beroep op ervaren en vaste loodgieters, elektriciens, stukadoors en andere vakmannen.
“Maar wij zijn voor de klant wel hét gezicht van het project”, zegt Dennis. Een binnenhuisarchitect tekent alle plannen uit en dankzij 3D rendering krijgt de klant een realistisch beeld van het uiteindelijke resultaat. Zaakvoerder Lisa Fraeye stuurt vervolgens de productie aan. Die gebeurt in eigen huis, door een 6-tal medewerkers in een geautomatiseerd atelier. Een eigen plaatsingsdienst wordt in drukke periodes bijgestaan door onderaannemers.
“We willen niet de grootste worden, maar net het familiale karakter behouden. Ik vind het heel belangrijk om elke klant persoonlijk te kunnen begeleiden vanaf het eerste bezoek aan de showroom tot de uiteindelijke oplevering.”
Met de deur in huis vallen?
Dat een persoonlijke aanpak een enorm verschil kan maken, blijkt uit de renovatie van deze woning in Sint-Martens-Latem.
“De eigenaars contacteerden ons omdat ze hun keuken wilden vernieuwen. Toen ik het huis voor het eerst binnenliep, merkte ik onmiddellijk een enorm potentieel op, maar ik besloot niet met de deur in huis te vallen. We vertaalden de wensen van de eigenaars eerst in een keukenontwerp en suggereerden dan pas bijkomende ingrepen.”
De klant was er meteen voor gewonnen en uiteindelijk kreeg het huis naast een nieuwe keuken ook een nieuwe voordeur, trap, parket, nieuwe binnendeuren en balustrades en zelfs een nieuwe indeling. De muur tussen keuken en woonkamer werd namelijk uitgebroken zodat er een grote open ruimte ontstond.
Het huis dat zo’n 25 jaar geleden werd gebouwd, lijkt een heel gewone woning, maar heeft enkele verrassingen in petto. Zo ruimde de klassieke voordeur in witte pvc plaats voor een strak stalen exemplaar met glaspartijen die tot in het dak doorlopen, en zo veel licht binnentrekken.
Strak, maar niet kil
Een tweede stalen deur tussen hal en leefruimte zorgt ervoor dat het licht vlot tot in de woning doorstroomt. De overige binnendeuren werden vervangen door sobere en strakke blokdeuren. Het opvallende centrale volume in zwart houtfineer voegt door de materiaalkeuze warmte toe aan het verder strakke geheel.
“Het verbindt de hal, de keuken en de woonruimte met elkaar. Greeploze kasten onder de trap leveren heel wat extra opbergruimte op. In de leefruimte doet het dienst als tv- en opbergmeubel en in de keuken fungeert het als kastenwand.”
In de kastenwand werden twee Gaggenau ovens met draaideur netjes op hoogte ingewerkt. Op de koelkastdeur na, zijn alle kasten greeploos. Achter twee inschuifbare deuren gaat een ruime ontbijthoek met koffiemachine schuil.
Keukeneiland zonder poespas
Het keukeneiland zorgt voor contrast, zowel door de kleur- als materiaalkeuze. Een strak wit volume uit volkern werd op een zwarte sokkel geplaatst om een zwevend effect te creëren. Het plaatmateriaal werd in verstek gezaagd zodat er geen kopse kanten zichtbaar zijn. Kasten en lades in het eiland zorgen voor bijkomende opbergruimte en ontbijten kan perfect in de keuken, dankzij de zitzone waar drie personen kunnen aanschuiven.
Het inox werkblad is met zijn 4 mm erg dun, maar ook bijzonder sterk. De spoelbak werd er naadloos in verwerkt en de kookplaat ligt er perfect vlak in zonder storende boordjes of opstandjes. Deze ingrepen dragen bij aan de bijzonder strakke en minimalistische uitstraling van het eiland. Naast een dampkap werd er in het volume boven het eiland ook directe en indirecte verlichting ingewerkt, zodat er in functie van de activiteiten voor sfeer- of functioneel licht kan worden gekozen.
Wat begon als een eenvoudig keukenproject mondde dus uit in een succesvolle totaaltransformatie, waar de klant zich voor het bezoek van Dennis absoluut geen beeld van kon vormen. De enthousiaste eigenaars staan te popelen om binnenkort ook hun bovenverdieping door Wilfra Concept & Creation onder handen te laten nemen.
Snel dit artikel gratis lezen?
Maak eenvoudig en gratis een account aan.
-
Lees elke maand een aantal plus-artikels gratis
-
Kies zelf welke artikels je wil lezen
-
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief